Rady hospodyňkám
Aby brambory neklíčily, je potřeba vložit do pytle s bramborami jablko.
Ne, spravně je:
Kupte očistené brambory nebo hranolky, dejte je do mrazničky a mějte je tam i celý rok.
Než vlijete těsto do formy, vymažte ji tukem a vysypte moukou nebo strouhankou.
Ne, spravně je:
V obchodě za rohem prodavají hotové zákusky. Neni to daleko a je to bez práce.
Když se vám podaři přesolit polévku, hoďte do ní, ješte během vařeni kousek brambory.
Ne, spravně je:
Vaše rodina má být ráda, že jste vůbec něco uvařila a je jedno, jestli je to k jidlu.
Boli vás hlava? Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu a potřete si jim čelo. Bolest ustoupi.
Ne, spravně je:
Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu, hoďte jej do sklenice s tequilou a vypijte.
Hlava vás bude bolet dál, ale budete přílis opilá na to, aby vám to vadilo.
Aby vám láhev vina při otevirani neklouzala, zabalte ji do utěrky.
Ne, spravně je:
Oblečte si něco sexy a zaklepejte na dveře souseda.
Inteligentní lžíce
Jestli při vaření s oblibou zapomínáte, co jste už do nevábně vyhlížející hmoty v hrnci vysypali, případně si pletete misku pro psa s rozpracovanou nádivkou do delikátní pečeně, pravděpodobně nad novým udělátkem zajásáte.
Hlídací lžíce, kterou si vymysleli vědci z Massachusetts Institute of Technology, má v sobě zabudovaných několik senzorů, díky nimž neustále hlásí, jak to s připravovanou krmí právě vypadá. Po chvilce koupání v potravině dokáže určit slanost, kyselost, viskozitu a teplotu. Tím ale ambice výzkumníků nekončí, v budoucnu by chtěli chytrou lžíci naučit i rozpoznávat zastoupení některých důležitých složek (vitamínů, minerálů, škodlivých látek) a energetickou hodnotu pokrmu. Ta se však sama má stát součástí kuchyně prolezlé elektronikou skrz naskrz, která bude podávat všemožné informace o prováděných činnostech a zaznamenávat, co se kdy v jejích útrobách dělo. Týden zapomenuté rozmražené maso v lednici, připálený olej nebo ploténka zapnutá ještě dvě hodiny po dokončení oběda by se tak měly stát pouhou vzpomínkou na temný dávnověk.
Něco na tom asi bude.