Řezy Raffaello
Vynikající a rychlý moučník, kterým překvapíte každého
těsto: | |
1 hrnek | |
1 balíček | |
3/4 hrnku | |
2 ks | |
2 hrnky |
drobení: | |
1/2 hrnku | |
3/4 hrnku |
poleva: | |
1 kelímek |
Postup přípravy receptu:
Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.
Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.
Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.
Dobrou chuťŠLEHAČKOVÁ BUBLANINA (VELMI RYCHLÁ)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 celá vejce, 1/4 litru pískového cukru, 1/4 litru neušlehané šlehačky,
1/2 litru polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
citrónová kůra (není nutná), třešně (višně, meruňky ...podle chuti),
pečící papír nebo tuk a hrubá mouka na formu
POSTUP PŘÍPRAVY
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem, kůrou
a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy
(nebo vyložené pečícím papírem) a pokryjeme omytými, osušenými a moukou
posypanými třešněmi (nebo jiným ovocem). A upečeme v předehřáté troubě
dozlatova (peču na 170 stupňů). Je rychlá a výborná.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Střecha z Bé bé sušenek
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg
moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/
-/je balen jako máslo/rum,2 banány.
POSTUP PŘÍPRAVY
Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční
šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7
kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového
krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale
tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na
prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou
delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do
střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme
znovu vychladit
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Smetanový MÍŠA - MRAŽENÝ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kelímek kysané smetany 1 měkký tvaroh 8 dkg mletého cukru 1 vanilkový cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Ze smetany,tvarohu,cukru a vanilky vyšleháme hmotu,naplníme do prázdných kelímků od jogurtu a dáme zmrazit.
Může se pro změnu chuti přidat čerstvé ovoce (jahody,broskve,borůvky...)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 balíčky Bebe sušenek (1xsvětlé, 1xtmavé), 1 vanilkový puding, 1/2l vody, strouhaný kokos, nebo strouhané oříšky, alobal
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si vanilkový puding uvaříme ve vodě a necháme trochu schladnout.
Na alobal nasypeme trochu kokosu.
První Bebe vezmeme, potřeme z jedné strany pudingem a k ní přimáčkneme
další Bebe...tu opět potřeme pudingem. Takto sestavíme roládu :-)
Na konec pudingem potřeme i roládu shora a ze stran, posypeme kokosem,
nebo oříšky, alobal zabalíme a roládu necháme nejlépe přez noc v
lednici. Sušenky pěkně zvlhnou.
Roládu krájíme napříč.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g pol. mouky, 70g cukru, 70g tuku, 1/8 mléka, 1 vejce, 1/4 prášku do pečiva, 300g jahod
POSTUP PŘÍPRAVY
Do mouky s prdopem přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a vlažné mléko.
Dobře vymícháme a vlijeme do vymazané formy. Pokladame jahodami a
upečeme....Po zchladnutí sypeme vanilkovým cukrem s moučkovým.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
MILIONOVÉ BUCHTIČKY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1balíček listového těsta, 4 jablíčka, vychlazená krupicová kaše,
skořicový cukr, kousek másla na potření, moučkový cukr na posypání.
POSTUP PŘÍPRAVY
Lístkové těsto rozválíme na asi 3mm placku, vykrájíme čtverečky asi
10x10 cm, pomažeme je troškou rozpuštěného másla a plníme.1 lžička
krupicové kaše, 1 lžička strouhaných jablek, zasypeme skořicovým cukrem
a zavřeme do šátečku. Než dáme do trouby pomažeme rozpuštěným
máslem.Pečeme do zlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a
baštíme.
Rumové řezy z BE-BE
Postup přípravy:
1. vrstva
6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce horké H2O...vše zašleháme do velmi husté pěny, poté přidáme 6 lžic polohrubé mouky a opět zašleháme...
Péci při 160 stupních na vymazaném a polohrubou moukou vysypaném plechu.
2. vrstva
Připravujeme až po vychladnutí první vrstvy...
1 lmléka
3 čokoládové pudingy
lehce osladíme(asi 4 lžičky cukru)
Jakmile se puding uvaří, sundáme jej z plotny a vmícháme 15 dkg Hery...ještě zahorka vylijeme na první vrstvu a uhladíme..
3.vrstva
Do horkého pudingu vkládáme Bebe sušenky a mašlovačkou je potřeme rumem, pak si dáme do malého hrnce 15 dkg Hery, 25 dkg moučkového cukru, 6 lžic rumu a 2 vrchovaté lžíce normálního kakaa (žádné Granko, Nesquik...) a vše rozehřejeme a lehce provaříme...Pak už jen nalijeme na sušenky a rozetřeme..
Necháme vychladnout, pak do lednice a čekáme až ztuhne poleva :-)
Perníkové řezy z žitné mouky
Postup přípravy:
Do mísy prosijeme mouku, cukr, oba kypřící prášky, kakao a přilijeme
olej a vejce rozšlehaná ve vlažném mléce. Těsto promícháme a nalijeme
do vymaštěného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě (200°C). Po
vychladnutí potřeme perník polevou.
Řezy Rafaello
Postup přípravy:
Předehřejeme troubu na 170°C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou
moukou. Z oleje, vajíček, mléka, prášku do pečiva, cukru moučky a
polohrubé mouky vyšleháme hladkou hmotu, kterou vlijeme na plech. Dobře
promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně posypeme touto směsí těsto.
Pečeme necelých 20 minut, kokos by měl zrůžovět. Hned jak vyndáme z
trouby, zalijeme moučník Ramou a necháme odležet.
Jednoduché záviny
Seznam ingrediencí: | ||
1 balení | Hera | |
30 dkg | hladké nouky | |
2 | celá vejce | |
7 lžic | vody |
Postup přípravy:
Uděláme těsto, které necháme uležet v chladu. Děláme záviny, které
naplníme jak kdo je zvyklý (jablíčka, tvaroh, mák ...). Pečeme pomalu
ve hřáté troubě.
Bábovka ze zbylého vánočního cukroví
2 dcl | mléka |
1 balení | prášku do pečiva |
cukroví |
Postup přípravy:
Zbylé vánoční cukroví rozdrtíme, přidáme prášek do pečiva a mléko.
Uděláme polotuhé těsto tak asi jako na bábovku. Vymažeme formu na
bábovku nebo plech, vlijeme těsto a upečeme. Když upečeme plech tak
poléváme polevou. Můžeme použít i lepené cukroví.
Tatranková bábovka
Seznam ingrediencí: | ||
1 | Hera | |
20 dkg | cukru | |
4 | vejce - sníh | |
3 dcl | mléka | |
35 dkg | polohrubé mouky | |
2 | nastrouhané tatranky | |
1 sáček | prášek do pečiva |
Postup přípravy:
Vymícháme Heru se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané
tatranky, prášek do pečiva, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Můžeme
upéct v bábovkové formě, nebo nalité na plechu
Rychlá bábovka
Suroviny:
25 dkg pol.mouky
20 dkg kr.cukru
1/2 sklenice =(1dcl) vody
1/2 sklenice oleje
2 žloutky z bílků sníh
1/2 pr.do peč.
vanilk.cukr
citr.kůra, oříšky, rozinky, čokoláda...
kakao
Všechny suroviny kromě bílku a kakaa smíchám. Opatrně přidám z bílků sníh (před šleháním přidávám 1pol.lžíci STUDENÉ vody).1/2 těsta naleju do vymazané, strouhankou vysypané, menší bábovkové formy a do druhé 1/2 přidám kakao a doleju do formy. Peče se asi půl hodiny.Je to jednoduché zvládne to i můj manžel a teď už i moje osmiletá dcera.Mladší syn zatím míchá.
Míša dort z piškotů
Postup přípravy:
Ramu Zakysaný krém a
jogurt smícháme, přidáme vanilkový a pískový cukr a dobře promícháme.
Když se cukr rozpustí, vmícháme celý balíček piškotů. Hmotu rozetřeme
do vodou vypláchnuté dortové formy a povrch přelijeme čokoládovou
polevou. Dort vložíme do lednice a necháme asi 2-3 hodiny tuhnout. Po
ztuhnutí sejmeme boční část dortové formy a dort nakrájíme na dílky,
které ozdobíme ovocem.
Falešný jablkový sachr
Postup přípravy:
Heru ušleháme s cukrem
a žloutky do pěny, přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a lehce
vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nastrouhaná jablka. Těstem naplníme
vymazanou a vysypanou dortovou formu a upečeme ve středně vyhřáté
troubě. Hotový korpus necháme vychladnout, podélně ho rozkrojíme,
potřeme malinovou zavařeninou a opět přiklopíme. Povrch potřeme
čokoládovou polevou, necháme zaschnout a při podávání dort ozdobíme
šlehanou Ramou.
Figurky nebo ozdoby na dort
Seznam ingrediencí: | |
dle potřeby | želé bonbóny |
dle potřeby | moučkový cukr |
Postup přípravy:
V
dnešní době je sice k dostání spoustu ozdob na dorty, ale občas se
stane, že vaše ratolesti mají oblíbenou nějakou postavičku z pohádky a
uděláte jim velkou radost, když ji umístíte na jejich narozeninový
dort. Je to velice jednoduché: želé bonbóny v prstech nebo na prkénku
rozmělníte s moučkovým cukrem, až vám vznikne hmota, ze které jde
tvarovat. Můžete udělat postavičky, růžičky, autíčka, prostě co vás
napadne. Nic nepřibarvujeme, vybíráme podle barev želé. Navíc je to
měkké a děti to mohou jíst.
Medovníky
Seznam ingrediencí: | |
600 g | hladké mouky |
400 g | mletého cukru |
4 | vejce |
3-4 lžíce | medu |
1 lžička | sody |
1 lžička | skořice |
| drcený hřebíček |
Postup přípravy:
Promícháme mouku s
cukrem, sodou, skořicí a drceným hřebíčkem, s vejci a medem zpracujeme
v tuhé těsto, které necháme odpočinout v ledničce hodinu i více. Potom
rozválíme na silnější placku (0,75 - 1 cm), vykrájíme různé tvary,
uprostřed ozdobíme vlašským ořechem a v horké troubě rychle upečeme
(cca 5 minut).
Kinder čokoláda
Seznam ingrediencí: | |
1 | ztuženého tuku |
350 g | cukru krystal |
3 dcl | vody |
1 | vanilkového cukru |
50 g | kakaa |
1/2 kg | sušeného mléka |
Postup přípravy:
Vodu, cukr a vanilkový
cukr vaříme na mírném ohni 4 min. ( musí vřít). Odstavíme a zamícháme s
tukem. Do vlažné směsi vmícháme sušené mléko. Směs rozdělíme na
polovinu. Do první poloviny vmícháme kakao. Vylejeme na vymaštěný
plech. Když směs ztuhne, vylejeme druhu polovinu a necháme ztuhnout.
Variace tohoto receptu:
Kinder čokoláda
3 dcl vody 35 dkg cukr krystal 1 balení 100% tuku 40 dkg sušeného mléka | |
Vodu+cukr 4. min. vaříme, přidáme vychladlý rozehřátý tuk, do vychladlé směsi přidáme sušené mléko. Půlku těsta odlijeme a do druhé půlky přidáme kakao. Na menší plech dáme nejdřív čokoládovou půlku a pak světlou. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. |
Banánové pytlíčky
Seznam ingrediencí: | |
1 balení | lístkového těsta |
4 | banánů |
3 lžíce | nutely |
2 lžička | skořice |
2 lžíce | kokosu |
2 lžíce | vanilkového cukru |
1 | vejce |
Postup přípravy:
Lístkové těsto
rozválíme na 3 mm výšku. Rádýlkem rozkrájíme na čtverce o velikosti 5 x
5 cm. Do každého čtverce dáme trochu nutely, přimáčkneme dílek banánu
asi 1 cm vysoký, posypeme kokosem, vanilkovým cukrem a skořicí. Rohy
čtverců spojíme do středu, připojíme kraje a vše dobře nehty smáčkneme,
aby se vytvořil váček. Vršek necháme roztřepený. Potřeme rozšlehaným
vajíčkem a pečeme při 170 st.C do zhrůžovění. Ještě teplé sundáme z
plech a pocukrujeme.