Jdi na obsah Jdi na menu
 


dort

Řezy Raffaello

 

Vynikající a rychlý moučník, kterým překvapíte každého

 

těsto:

mléko

1 hrnek

prášek do pečiva

1 balíček

cukr moučka

3/4 hrnku

vejce

2 ks

polohrubá mouka

2 hrnky

drobení:

cukr moučka

1/2 hrnku

strouhaný kokos

3/4 hrnku

poleva:

šlehačka

1 kelímek

Postup přípravy receptu:

Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.

Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.

Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.

r

Dobrou chuť

kuchař





ŠLEHAČKOVÁ BUBLANINA (VELMI RYCHLÁ)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 celá vejce, 1/4 litru pískového cukru, 1/4 litru neušlehané šlehačky, 1/2 litru polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra (není nutná), třešně (višně, meruňky ...podle chuti), pečící papír nebo tuk a hrubá mouka na formu

POSTUP PŘÍPRAVY
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem, kůrou a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem) a pokryjeme omytými, osušenými a moukou posypanými třešněmi (nebo jiným ovocem). A upečeme v předehřáté troubě dozlatova (peču na 170 stupňů). Je rychlá a výborná.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Střecha z Bé bé sušenek


POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

POSTUP PŘÍPRAVY
Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Smetanový MÍŠA - MRAŽENÝ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kelímek kysané smetany 1 měkký tvaroh 8 dkg mletého cukru 1 vanilkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY
Ze smetany,tvarohu,cukru a vanilky vyšleháme hmotu,naplníme do prázdných kelímků od jogurtu a dáme zmrazit.
Může se pro změnu chuti přidat čerstvé ovoce (jahody,broskve,borůvky...)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

BEBELÁDA...roláda z Bebe


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 balíčky Bebe sušenek (1xsvětlé, 1xtmavé), 1 vanilkový puding, 1/2l vody, strouhaný kokos, nebo strouhané oříšky, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si vanilkový puding uvaříme ve vodě a necháme trochu schladnout.
Na alobal nasypeme trochu kokosu.
První Bebe vezmeme, potřeme z jedné strany pudingem a k ní přimáčkneme další Bebe...tu opět potřeme pudingem. Takto sestavíme roládu :-)
Na konec pudingem potřeme i roládu shora a ze stran, posypeme kokosem, nebo oříšky, alobal zabalíme a roládu necháme nejlépe přez noc v lednici. Sušenky pěkně zvlhnou.
Roládu krájíme napříč.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Jahodová bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g pol. mouky, 70g cukru, 70g tuku, 1/8 mléka, 1 vejce, 1/4 prášku do pečiva, 300g jahod

POSTUP PŘÍPRAVY
Do mouky s prdopem přidáme cukr, vejce, rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Dobře vymícháme a vlijeme do vymazané formy. Pokladame jahodami a upečeme....Po zchladnutí sypeme vanilkovým cukrem s moučkovým.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

MILIONOVÉ BUCHTIČKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1balíček listového těsta, 4 jablíčka, vychlazená krupicová kaše, skořicový cukr, kousek másla na potření, moučkový cukr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY
Lístkové těsto rozválíme na asi 3mm placku, vykrájíme čtverečky asi 10x10 cm, pomažeme je troškou rozpuštěného másla a plníme.1 lžička krupicové kaše, 1 lžička strouhaných jablek, zasypeme skořicovým cukrem a zavřeme do šátečku. Než dáme do trouby pomažeme rozpuštěným máslem.Pečeme do zlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a baštíme.





.


Rumové řezy z BE-BE

Seznam ingrediencí:
6vajec
8 lžickrystalového cukru
2 lžícehorké vody
6 lžicpolohrubé mouky
1 lmléka
3čokoládové pudingy
30 dkgHery
2 balenísušenek BEBE
10 lžicrumu
25 dkgmoučkového cukru
2 lžíce(vrchovaté) kakaa (ne kakaového prášku)

Postup přípravy:

1. vrstva

6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce horké H2O...vše zašleháme do velmi husté pěny, poté přidáme 6 lžic polohrubé mouky a opět zašleháme...

Péci při 160 stupních na vymazaném a polohrubou moukou vysypaném plechu.

2. vrstva

Připravujeme až po vychladnutí první vrstvy...

1 lmléka

3 čokoládové pudingy

lehce osladíme(asi 4 lžičky cukru)

Jakmile se puding uvaří, sundáme jej z plotny a vmícháme 15 dkg Hery...ještě zahorka vylijeme na první vrstvu a uhladíme..

3.vrstva

Do horkého pudingu vkládáme Bebe sušenky a mašlovačkou je potřeme rumem, pak si dáme do malého hrnce 15 dkg Hery, 25 dkg moučkového cukru, 6 lžic rumu a 2 vrchovaté lžíce normálního kakaa (žádné Granko, Nesquik...) a vše rozehřejeme a lehce provaříme...Pak už jen nalijeme na sušenky a rozetřeme..

Necháme vychladnout, pak do lednice a čekáme až ztuhne poleva :-)

.

Perníkové řezy z žitné mouky

Seznam ingrediencí:
250 gžitné mouky
200 ghladké mouky
250 gcukru
3/4 sáčekkypřícího prášku
3/4 sáčekkypřícího prášku do perníku
6 lžicoleje Bertolli Classico
2vejce
2 lžícekakaa
1/2 lmléka

tuk na vymaštění

hrubá mouka na vysypání pekáče

citronová poleva

Postup přípravy:
Do mísy prosijeme mouku, cukr, oba kypřící prášky, kakao a přilijeme olej a vejce rozšlehaná ve vlažném mléce. Těsto promícháme a nalijeme do vymaštěného pekáče a upečeme ve středně vyhřáté troubě (200°C). Po vychladnutí potřeme perník polevou.

.

Řezy Rafaello

Seznam ingrediencí:
1/2 hrnečkuoleje Bertolli Classico
2vajíčka
1 hrnečekmléka
1prášek do pečiva
3/4 hrnečkucukru moučka
2 hrnečkypolohrubé mouky
1 baleníRama Cremefine ke šlehání
1/2 hrnečkucukru moučka
3/4 hrnečkustrouhaného kokosu

Postup přípravy:
Předehřejeme troubu na 170°C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z oleje, vajíček, mléka, prášku do pečiva, cukru moučky a polohrubé mouky vyšleháme hladkou hmotu, kterou vlijeme na plech. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně posypeme touto směsí těsto. Pečeme necelých 20 minut, kokos by měl zrůžovět. Hned jak vyndáme z trouby, zalijeme moučník Ramou a necháme odležet.

.

Jednoduché záviny

Seznam ingrediencí:
1 baleníHera
30 dkghladké nouky
2celá vejce
7 lžicvody

Postup přípravy:
Uděláme těsto, které necháme uležet v chladu. Děláme záviny, které naplníme jak kdo je zvyklý (jablíčka, tvaroh, mák ...). Pečeme pomalu ve hřáté troubě.

.

Bábovka ze zbylého vánočního cukroví

2 dclmléka
1 baleníprášku do pečiva

cukroví

Postup přípravy:
Zbylé vánoční cukroví rozdrtíme, přidáme prášek do pečiva a mléko. Uděláme polotuhé těsto tak asi jako na bábovku. Vymažeme formu na bábovku nebo plech, vlijeme těsto a upečeme. Když upečeme plech tak poléváme polevou. Můžeme použít i lepené cukroví.

.

Tatranková bábovka

Seznam ingrediencí:
1Hera
20 dkgcukru
4vejce - sníh
3 dclmléka
35 dkgpolohrubé mouky
2nastrouhané tatranky
1 sáčekprášek do pečiva

Postup přípravy:
Vymícháme Heru se žloutky a cukrem do pěny, přidáme mouku, nastrouhané tatranky, prášek do pečiva, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Můžeme upéct v bábovkové formě, nebo nalité na plechu

.

Rychlá bábovka
Suroviny:
25 dkg pol.mouky
20 dkg kr.cukru
1/2 sklenice =(1dcl) vody
1/2 sklenice oleje
2 žloutky z bílků sníh
1/2 pr.do peč.
vanilk.cukr
citr.kůra, oříšky, rozinky, čokoláda...
kakao

Všechny suroviny kromě bílku a kakaa smíchám. Opatrně přidám z bílků sníh (před šleháním přidávám 1pol.lžíci STUDENÉ vody).1/2 těsta naleju do vymazané, strouhankou vysypané, menší bábovkové formy a do druhé 1/2 přidám kakao a doleju do formy. Peče se asi půl hodiny.Je to jednoduché zvládne to i můj manžel a teď už i moje osmiletá dcera.Mladší syn zatím míchá.

.

Míša dort z piškotů

Seznam ingrediencí:
1 balíček dětských piškotů
2 kelímky Rama Cremefine Zakysaný krém
1 kelímek bílého jogurtu
1 balení vanilinového cukru
2 - 3 lžíce pískového cukru
na ozdobu čokoládová poleva a ovoce

Postup přípravy:
Ramu Zakysaný krém a jogurt smícháme, přidáme vanilkový a pískový cukr a dobře promícháme. Když se cukr rozpustí, vmícháme celý balíček piškotů. Hmotu rozetřeme do vodou vypláchnuté dortové formy a povrch přelijeme čokoládovou polevou. Dort vložíme do lednice a necháme asi 2-3 hodiny tuhnout. Po ztuhnutí sejmeme boční část dortové formy a dort nakrájíme na dílky, které ozdobíme ovocem.
.Falešný jablkový sachr

Seznam ingrediencí:
250 g polohrubé mouky
250 g nastrouhaných jablek
200 g pískového cukru
100 g Hera
3 vejce
1 balení malinové zavařeniny
3 lžíce kakaa
1 sáček kypřícího prášku
dle potřeby tuk na vymazání
dle potřeby strouhanka na vysypání
1 kelímek Rama Cremefine na šlehání

Postup přípravy:
Heru ušleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nastrouhaná jablka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový korpus necháme vychladnout, podélně ho rozkrojíme, potřeme malinovou zavařeninou a opět přiklopíme. Povrch potřeme čokoládovou polevou, necháme zaschnout a při podávání dort ozdobíme šlehanou Ramou.
.Figurky nebo ozdoby na dort

Seznam ingrediencí:
dle potřeby želé bonbóny
dle potřeby moučkový cukr

Postup přípravy:
V dnešní době je sice k dostání spoustu ozdob na dorty, ale občas se stane, že vaše ratolesti mají oblíbenou nějakou postavičku z pohádky a uděláte jim velkou radost, když ji umístíte na jejich narozeninový dort. Je to velice jednoduché: želé bonbóny v prstech nebo na prkénku rozmělníte s moučkovým cukrem, až vám vznikne hmota, ze které jde tvarovat. Můžete udělat postavičky, růžičky, autíčka, prostě co vás napadne. Nic nepřibarvujeme, vybíráme podle barev želé. Navíc je to měkké a děti to mohou jíst.
.Medovníky

Seznam ingrediencí:
600 g hladké mouky
400 g mletého cukru
4 vejce
3-4 lžíce medu
1 lžička sody
1 lžička skořice

drcený hřebíček

Postup přípravy:
Promícháme mouku s cukrem, sodou, skořicí a drceným hřebíčkem, s vejci a medem zpracujeme v tuhé těsto, které necháme odpočinout v ledničce hodinu i více. Potom rozválíme na silnější placku (0,75 - 1 cm), vykrájíme různé tvary, uprostřed ozdobíme vlašským ořechem a v horké troubě rychle upečeme (cca 5 minut).
.Kinder čokoláda

Seznam ingrediencí:
1 ztuženého tuku
350 g cukru krystal
3 dcl vody
1 vanilkového cukru
50 g kakaa
1/2 kg sušeného mléka

Postup přípravy:
Vodu, cukr a vanilkový cukr vaříme na mírném ohni 4 min. ( musí vřít). Odstavíme a zamícháme s tukem. Do vlažné směsi vmícháme sušené mléko. Směs rozdělíme na polovinu. Do první poloviny vmícháme kakao. Vylejeme na vymaštěný plech. Když směs ztuhne, vylejeme druhu polovinu a necháme ztuhnout.

Variace tohoto receptu:
Kinder čokoláda



3 dcl vody
35 dkg cukr krystal
1 balení 100% tuku
40 dkg sušeného mléka
Vodu+cukr 4. min. vaříme, přidáme vychladlý rozehřátý tuk, do vychladlé směsi přidáme sušené mléko. Půlku těsta odlijeme a do druhé půlky přidáme kakao. Na menší plech dáme nejdřív čokoládovou půlku a pak světlou. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

.Banánové pytlíčky

Seznam ingrediencí:
1 balení lístkového těsta
4 banánů
3 lžíce nutely
2 lžička skořice
2 lžíce kokosu
2 lžíce vanilkového cukru
1 vejce

Postup přípravy:
Lístkové těsto rozválíme na 3 mm výšku. Rádýlkem rozkrájíme na čtverce o velikosti 5 x 5 cm. Do každého čtverce dáme trochu nutely, přimáčkneme dílek banánu asi 1 cm vysoký, posypeme kokosem, vanilkovým cukrem a skořicí. Rohy čtverců spojíme do středu, připojíme kraje a vše dobře nehty smáčkneme, aby se vytvořil váček. Vršek necháme roztřepený. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 170 st.C do zhrůžovění. Ještě teplé sundáme z plech a pocukrujeme.
.